Povești și cărți pentru ciclul primar-recomandări lectură
Povești și cărți pentru ciclul primar + joacă și mișcare!
Clasele Pregătitoare – a II-a:
- “Câți ani ai?”, de Grigore Vieru: o poveste pentru chiar și cei sub 6 ani, despre trecerea timpului și ce pot lăsa oamenii pe Pământ, însă simplă și ilustrată exemplar.
- “Cel mai fain uriaș din oraș”, de Julia Donaldson: o învățătură de la un uriaș simpatic, despre cât de bine e să fii bun cu cei din jurul tău, mai ales la nevoie. Ușor de citit.
- “Miriapodul hoinar și alte povești”, de Adina Popescu: castele de înghețată, dinozauri prietenoși, miriapozi hoinari, într-o magie distinctă de lumea plictisitoare.
- “Noile aventuri ale lui Habarnam”, de I.P. Nosov: Habarnam continuă să facă pozne: își construiește o bicicletă cu roți pătrate și își uită prietenul cel mai bun în cabina roții de la bâlci. Este continuarea “Aventurilor lui Habarnam”, care este călătoria personajului în lumea prichindeilor. La finalul ei, învață și să citească.
- “Caută-ți prietenii!”, de Ramona Ciobanu:
gașca de animale din savană pleacă în căutarea familiei de baobabi,
într-o lume – ca în cărți – în care totul curge frumos, deschis.
- Plus alte cărți care se găsesc în pachete pentru diverse niveluri sau clase, precum: “Omulețul din turtă dulce”, “Greierele și furnica”, “Povestea unui om leneș”, “Fata babei și fata moșului”, populare, reeditate, cu ilustrații.
Clasele III-IV:
- “Clementina”, de Sara Pennypacker: este acea fată care nu prea stă locului și care, pentru spectacolul de dans step, își lipește capace de la sticle pe pantofi, sub călcâi.
- “Croitorașul cel viteaz”, de Frații Grimm: o scurtă poveste despre tenacitate.
- “Crăiasa Zăpezii”, de Hans Christian Andersen: un text mai lung și cu destule întâmplări, structurat pe mai multe povestiri, însă captivant.
- “Întoarcerea lui Arpagic”, de Ana Blandiana: despre lumea necuvântătoarelor care, totuși, știu să citească, iar legumele au sentimente.
- cărțile lui Roald Dahl: “Daniel, campionul lumii”, “Matilda”, “Vrăjitoarele”, “Marele uriaș prietenos” etc.
Comments
Post a Comment